Meursjundaiz

Wil je iets van onderstaande meursjundaiz kopen, ga dan naar onze webshop.

T-shirt

Eightball Boppers t-shirt

De 8BB T-shirts met twee kleuren opdruk zijn te koop tijdens optredens voor het luttele bedrag van 15 Euro, of natuurlijk in onze webshop). De shirts zijn in alle maten verkrijgbaar: XXL, XL, L, M, S en ook in kindermaten 164, 152 en 140! De verzendkosten per post bedragen € 3,50 extra (trouwens ook voor een CD per post). Veel gemakkelijker is natuurlijk om naar een optreden van de Eightball Boppers te komen. 


Dialect CD ´Engsele gèn Engels'

engsele gen engels brabants dialect CD

Op bestaande of verrockte tracks in jaren-vijftig stijl hebben de Boppers passende Brabantse teksten gezongen. Een mooi voorbeeld is het lied 'Gèlen Daf: oorspronkelijk een rammend punkliedje van de Ramones. Daar is eerst een rockabilly-arrangement van gemaakt en vervolgens werden er plat-Brabantse lyrics bij verzonnen; natuurlijk moest dat gaan over een auto, en welke auto is er nu brabobillier dan een Daffodil uit de jaren vijftig? De Eightball Boppers doen dit eigenlijk al jaren, en het begon ooit met 't Huus stût te schudde. Deze mini CD telt 7 tracks. Te koop tijdens optredens of in de webshop.
  


T-shirt

eightball Boppers

 


Dit stemmige zwarte T-shirt van uitstekende kwaliteit (wordt niet snel vaal in de was) is zowel aan de voor- als achterzijde bedrukt met het logo van de Eightball Boppers. 
Voorop staat in het wit een klein logootje en achterop is datzelfde logo groot te zien, inclusief de leuze: 'Bop till you drop'. Dit shirt is te koop tijdens optredens voor het luttele bedrag van 10 Euro, of natuurlijk in de webshop
. De shirts zijn in drie maten verkrijgbaar: XXL, L, M en ook in kindermaten, tot de hele kleine maatjes toe! De verzendkosten per post bedragen € 3,50 extra (trouwens ook voor een CD per post). Veel gemakkelijker is natuurlijk om naar een optreden van de Eightball Boppers te komen. 

GIRLIE SHIRTS
Er zijn ook girlie shirts verkrijgbaar, oftwel getailleerde, krap zittende strakke dingen voor kittens die niet zoals de cats wijde T-shirts willen dragen. Geen moeilijk gedoe met maten, want het is 'one size fits all'. En volgens de kenners geldt ook nog de volgende spreuk: 'the bigger the tits, the better it fits'. Deze girlie-shirts kosten eveneens € 10,-.

Tip van Joke: mocht na 100x wassen het T-shirt toch vaal zijn geworden, dan kun je het gewoon in een verfbad stoppen; de verf pakt niet op de letters, dus die blijven gewoon mooi wit.

 


sticker eightball boppers

Plèkplatje

Heb u ook stickers? Jawel hoor. Hier jong, hedde un moj plèkplatje vur op de fiets te plekke. Of op d'n auto van ollie pap. Mar dan nie op de ruute, maar op de lak!
Dit is de nieuwe sticker anno 2014. Eightball BoppersEn het mooiste is: deze sticker is helemaal gratis! Behalve als je 'm laat opsturen door Corné, want dan wordt het prijzig. Het makkelijkste is om naar een optreden van de Eightball Boppers te komen en er eentje (of meer) te vragen.

Dit was de oude sticker; her en der kunnen er nog een paar rondzweven, maar in principe zijn ze op.

 


Eightball sleutelhangers

eightball Boppers

Eightball sleutelhangers zijn er in alle soorten en maten; groot, klein, hard, zacht. Tijdens optredens ook te koop bij de Boppers voor 2,50.

 


Tattoo

eightball Boppers
En dit kun je natuurlijk ook krijgen. Niet bij de Eightball Boppers zelf, maar bij Skin-A-Matic in Nijmegen. De mensen daar zullen 'm met alle plezier op welk ledemaat dan ook in je huid printen met levenslange waterbestendige garantie. Wat dit geintje kost blijft een verrassing.

 


Onderboks

eightball Boppers

As ge gloeiende balle mi vlamme (oftewel Eightballs of Fire) in/op ouw boks wilt kriege, dan motte dizze onderboks hebbe. Hij was ooit te koop bij de Zeeman voor een paar Euro. Dus let op de aanbiedingen van deze place to be! Alle Boppers hebben er trouwens eentje, maar of ze ze ook tijdens de optredens aan hebben blijft de vraag.


Mètje

eightball Boppers

Rubberen vloermatten voor in de auto. Ook niet bij de Eightball Boppers te koop, maar meestal op stands tijdens Amerikaanse dagen. Ze kosten een rib uit het lijf volgens Martijn die een setje heeft aangeschaft en ongeveer van alle bandleden geld moest lenen.


Nog meer balle

eightball Boppers

De laatste tijd troffen we weer wat andere eightball spullen aan in de winkels, onder andere deze pluchen 'dobbelsteentjes' voor aan de binnenspiegel, een eightball luchtverfrisser met aardbeienluchtje, ook voor in de auto, en een eightball kussen. Allemaal niet te koop bij 8BB, maar wel leuk!

 

 

CD 'Hugging the Curves'

eightball BoppersDit is de vierde 8BB CD uit 2019, genaamd 'Hugging the Curves'. Hugging the Curves is een passage uit het lied "He's Going the Distance" van de band Cake en het betekent zoiets als 'plat dur d'n bocht'. De tekstregel kwam ook al voor in ons eigen lied 'Rat Rod' en nu is het dan gepromoveerd tot albumtitel. Van de liedjes die op de CD zijn er vier zelfgeschreven songs, twee "moderne" covers van niet-rockabilly liedjes (Kraftwerk en Black Keys), één cover van Kitty, Daisy & Lewis en de rest oud, opgepoetst spul uit ver vervlogen tijden.
Bestel 'm in onze webshop of koop 'm tijdens één van onze live-optredens.

 

CD 'Let the engines roll'

eightball BoppersDit is de CD uit 2013 'Let the engines roll'. De derde CD van de Eightball Boppers heet 'Let the engines roll!' en bevat liefst 17 tracks. Het zal niemand verbazen dat veel liedjes over auto's gaan, bijvoorbeeld 'Rat Rod', 'Jaguar & Thunderbird', 'No Brakes' en 'Repo Man'. Vier tracks zijn zelf geschreven nummers; de overige liedjes zijn ofwel heel oude songs van bv. Leadbelly of Elmore James, ofwel 'moderne' liedjes van de GoGetters en Amy Winehouse. Derde CD Eightball Boppers Hoewel de CD wat steviger is dan de voorgaande schijfjes, blijft de dansbaarheid hoog. Typische dansnummers zijn bv. 'Please mama please', 'Raggmopp' en 'No heart to spare'. De titel "Let The Engines Roll!" is ontstaan uit een 'misheard lyric'; Willy meende te horen dat Martijn deze regel een keer riep in een lied, maar de bewuste tekst was nergens in de annalen terug te vinden. Een mooie gelegenheid dus om er een albumtitel van te maken. De CD is te koop tijdens optredens van de Boppers voor 10 Euro, maar is ook in onze webshop te bestellen - voor 13,50 Euro. 

 


CD 'Old Dogs Don't'

eightball BoppersDit is de CD 'Old Dogs Don't'. Net als de vorige CD met een zwart/wit cover, voorzien van een gechopte vlammenauto en een 'stilleven' van de akoestische instrumenten van 8BB. Ook tref je her en der het logootje aan van '8BB records'  het eigen label van de Eightball Boppers, waarop deze CD is uitgegeven. De CD zelf is opnieuw bedrukt als een ouderwets singeltje; de inlay van de CD-hoes is nu als een pick-up vormgegeven. 
Op de CD staan 15 nummers, waarvan 6 eigen composities en 9 covers (o.a. van Ramones (2x), Paladins,  Roy Hall, Buddy Holly). Voor de broodnodige afwisseling zorgen dit maal het eigen surfnummer 'Speed Surfin', het zoete 'Not Fade Away', het slepende 'Walk My Way Back Home' en het wilde 'Guitar Amp From Hell'. De prijs is 10 Euro voor deze CD, verkrijgbaar bij de band tijdens optredens of in de webshop. Wil je 'm laten opsturen, dan kost dat iets extra's voor verzendkosten. 

 


CD en DVD 'Bop till you drop'

En dit zijn de CD en DVD 'Bop Till You Drop'. Net als de website is de voornaamste kleur zwart geworden; de foto van de Boppers is genomen tijdens de All American Saturday in Westerhaar 2004. Alle foto's zijn in sepia gezet om een jaren vijftig idee te creëren. De CD zelf is bedrukt als een ouderwets singeltje. Eightball Boppers
Op de CD staan 15 nummers, waarvan 9 eigen composities en 6 covers (van Paladins (4x), Stevie Ray Vaughan en Gene Vincent). De Boppers hebben getracht voor voldoende afwisseling te zorgen, van een wild instrumentaal surf-nummer tot het blues-achtige 'Going Down To Big Mary's'. Op de DVD staan 12 tracks; het is geen live-registratie van een optreden, maar het zijn 12 aparte video-clips geworden, telkens in een andere setting: buiten op het kerkplein, op de oprit, in een Amerikaanse slee, bij het poolbiljart en de jukebox, in een tandartsenpraktijk, in een oude winkel en bij oude benzinepompen. Er is behalve de 'ouwe koppen' van de Boppers veel flitsend danswerk te zien van de Thunderbirds uit Waalwijk.
Zowel CD als DVD kosten bijna niks dus het loont de moeite niet om het zaakje te gaan zitten kopiëren op de computer: iedereen kan gewoon zelf z'n eigen exemplaar aanschaffen! . De prijs is 6 Euro voor de DVD en 6 Euro voor de CD, samen voor 10 Euro, verkrijgbaar bij bij de band tijdens optredens of in onze webshop; wil je 'm laten opsturen, dan kost dat iets extra's voor envelop en porto; voor het hele zaakje samen (CD plus DVD) kost dat dan 15 Euro; dat is nog steeds veel minder dan een normale CD of DVD kost!

 


 

Opnèjlepkes

eightball Boppers8ball boppers patchVolgens Henk heten deze dingen patches; Martijn heeft daar weer een andere mening over en daarom noemen we ze gewoon op z'n goed Brabants: opnèjlèpkes. Staat in ieder geval heel stoer op een lèrre jeske of op een bowlingshirt. De gele moet natuurlijk op de mouw tussen al die andere rock-'n-roll helden zoals Johnny Burnette en Gene Vincent; de vlammende achtbal of het checkered logo komt op de voorkant van jas of blouse. Er moet wel een naaimachine aan te pas komen en iemand die zo'n apparaat kan bedienen. De opnèjlèpkes kosten slechts 5 Euro per stuk, twee stuks voor de voordeelprijs van 10 Euro en drie voor 15 Euro. Deze stuntactie is verzonnen door ons hoofd verkoop binnendienst. Vraag ernaar tijdens optredens van 8BB of ga naar de webshop.

 


8BB sleutelhangers

eightball Boppers

Eigenlijk niet bestemd voor de vrije verkoop, maar voor de echte die-hard fans die dit collector's item per se willen hebben, wil onze verkoopleider nog wel eens over het hart strijken. Dat wordt wel hard onderhandelen over de prijs, want die is bij ons niet bekend. De sleutelhanger is uitgevoerd in gepolijst metaal.

 


Fotokaart

Ook al helemaal gratis! En ook het makkelijkst te verkrijgen tijdens een optreden van de Eightball Boppers.

eightball Boppers

Deze is geheel en al uitverkocht! Dus zijn we overgestapt op deze: 

eightball Boppers

En toen waren die ook al weer op. Dus werd het deze:

eightball Boppers

Het wordt saai, maar hetzelfde verhaal:

eightball Boppers

Deze waren we zelf moe, dus was het tijd voor wat nieuws

 eightball Boppers

Fotokaart voor 2013:

eightball Boppers

Fotokaart voor 2014:

eightball Boppers