Mei 2014

Hoi Boppers en Rockers,

Ooit hebben ze plechtig beloofd nooit meer aan een internetstemming deel te nemen (dat was na het carnavalshit-gedoe bij Giel Beelen) en plots zijn de Eightball Boppers er toch weer ingesleurd.
Een argeloze inschrijving met 'Ut Huus Stût Te Schudde' bij het programma Plein5 op Radio 5 Nostalgia voor 'de beste dialectevergreen 2014' leidde al direct tot een internet-stemvoorronde. Die viel nog wel te winnen, maar voor de finale is er sinds vrijdag 23 mei weer een nieuwe stemronde ingeluid. Dus is onze vraag of je nog even je stem wilt laten horen op https://plein5.ncrv.nl als je dat nog niet gedaan hebt. Je kunt trouwens meerdere keren stemmen. Soms verschijnen de stembolletjes weer ineens, andere keren zie je alleen de stand. Het is ons ook volkomen onduidelijk wat daar allemaal gebeurt bij die stemming.

Op Hemelvaartsdag 29 mei gaan alle 11 finalisten hun dialectlied live spelen in de Radio Nostalgia studio in Hilversum. De Boppers zijn rond half vier 's middags aan de beurt terwijl ze al om half 12 mogen soundchecken.... Dat wordt dus een lange dag voor één liedje. Radio 5 is te vinden op de middengolf (frequentie 747) en op de kabelradio. Wat er precies de prijs is voor de winnaar van deze competitie is tot op dit moment onbekend. De eeuwige roem zullen we dan maar zeggen.


Ander nieuws betreft een nieuw project van de Eightball Boppers. Geïnspireerd geraakt door het hele Plein5 dialectgedoe hebben de de Boppers besloten een mini-CD te gaan maken met alleen dialectliedjes erop: op veler verzoek komt dan eindelijk 't Huus Stût Te Schudde en Gèlen Daf op CD uit. Plus nog een stuk of vijf andere in plat Brabants gezongen liedjes zoals Vier Daag Te Voet, Dus Nog Ens, Is 't gèn schaand en D'n Tandarts (nog nooit eerder ten gehore gebracht). Op Facebook werd al enthousiast gereageerd op dit plan: nu nog de tijd vinden om dit allemaal op te nemen en te mixen. Want de Boppers zijn nogal druk met optredens deze zomer. De 'tour' in Noord-Duitsland en de jukeboxbeurs in Rosmalen hebben ze net achter de rug. Maar er staat nog heel wat op het programma, bijvoorbeeld 8 juni op de Custom Amerikanen Meeting in Nederweert, 12 juli tijdens een rock-'n-rollmiddag in Zoetermeer, 20 juli op de Ammy Day in Baarlo en 30 augustus tijdens het Feel the Fifties festival in Venlo.
. Overigens zal dit jaar de American Day in Mill niet doorgaan, vanwege het politiebeleid t.a.v. motorevenementen.

Organiseer je in 2014 een feest, fuif, festival of wil je 8BB in je dorpscafé of je eigen huiskamer laten optreden, bel of mail dan ook met onze regelneef Corné, tel. 06 10 838 612 of 8bb(at)8bb.nl.
Ondertussen hoor en zie je heel veel van de Eightball Boppers op de website www.8bb.nl.. Volg 8BB ook op Twitter of Facebook.


Let the engines roll!
Eightball Boppers