Martijn Willems

Drums, zang

Martijn is de knoajert van de band: altijd is er iets niet goed. Behalve na het optreden in Giethoorn; toen was zelfs hij enthousiast. Ook staat hij bekend als een zuunige zeikerd; het liefst zit hij voor een dubbeltje op de eerste rang. Groot was daarom zijn jaloezie toen Willy een gaaf leren jasje voor 25 Euro van Henk kon kopen. Martijn nam toen maar zijn toevlucht tot een ontzettende namaak-prul van de Bristol - en zelfs die was nog duurder. 
Martijn begon ooit te drummen op potten en pannen bij het pseudo-punkbandje Provos Und Cons en in die eens-per-jaar-optredende band speelt hij nu ook nog steeds. Inmiddels kan hij zich een echt drumstel veroorloven, maar nu gaat hij weer op een armoedig in elkaar gefrutselde cocktail-set staan te drummen. Dit handeltje kan dan ook - volkomen volgens verwachting - op elk moment tijdens een optreden spontaan instorten. En zelfs echte professionals, zoals ex-motorcoureur Henk van Kessel hebben zich met de onderdelen ervan bemoeid, dus dit is ongetwijfeld de snelst opgevoerde cocktailset ter wereld! Martijn maakt zich allang niet meer druk om merkspul ('hout is hout') of om originele vintage trommels (door Martijn als 'ouwen toei' gekwalificeerd). Ooit speelde Martijn ook, samen met Bert, nog in Via Tempo.
Martijn doet de leadzang van de meeste nummers en daarbij is het door elkaar rommelen van de coupletten zijn specialiteit. De teksten van de eigen 8BB composities zijn meestal van zijn hand en daarbij laat hij zich leiden door zijn eigen, bijzonder avontuurlijke levenswandel. Zo rollen er teksten uit zijn koker over krokodillendokters, gemene vrouwen, elanden, rebelse delinquenten en de fraaiste automobielen; allemaal zaken waarmee hij vrijwel dagelijks te maken heeft...
Martijn werkt sinds 2015 in Boxmeer als content creator bij machinefabriek Marel. Geen wonder dat alle onzin-teksten op deze 8BB site ook van webmaster Martijns hand zijn. Martijn woont met Wilma in Ledeacker, terwijl de studerende kienders nog in en uit vliegen.