Henk Honing

Contrabas, zang

Ofschoon Henk pas het kortste zijn muziekinstrument bespeelt, is hij de nestor en tevens grote inspirator van de band. Maar ja, Henk moest eerst stoppen met roken, drinken, boksen, wielrennen en triathlon voordat hij zich toe kon leggen op zijn muziekcarriëre. Bert mag dan de full-time muzikant zijn, Henk is de full-time rocker van de band. Hij struint met Joke alle rock-'n-roll festivals in gans Europa af, tot in Callella toe, wanneer de overige bandleden in de weer zijn met meer alledaagse bezigheden. En daarnaast drijft hij ook nog zijn handeltjes op rommelmarkten en braderieën; 's morgens in alle vroegte koopt hij z'n jaren vijftig spullen liefst direct uit de vrachtwagen van de aanbieders om het dan vervolgens een beetje op te poetsen en met woekerwinst te verkopen (dit mocht er niet in van Henk, maar ja). Met z'n karakteristieke vetkuif is hij in de wijde omtrek bekend bij iedereen. En waar hij nog onbekend is, roepen ze hem na "Hey Elvis", waarop Henk steevast laat volgen "Mot je 'n handtekening?" En dit antwoord is dan voor tweeërlei uitleg vatbaar.
'Hank Honey' speelt op een contrabas van onbestemde origine die hij flink heeft laten opspuiten door Henry in de stijl van een bommenwerper. Zijn dure SWR versterker heeft inmiddels wat kuren opgelopen, met een hitterecord in 'Onder de Pannen', het Terschellingse café. Dus gebruikt hij nu vaak z'n Gallien-Krüger dingetje, ok moi. Zo heeft hij tenminste plezier van de blaren op zijn tere vingertjes, die hij dan weer dicht moet plakken met secondelijm. 
Henk heeft een poosje een echte ouwe Amerikaanse slee - een Buick uit 1958 - gehad, maar weer van de hand gedaan. Er zat toch iets te veel werk aan het bijhouden van zo'n kar. 
Nadat Henks pensioenleeftijd telkens nét voor z'n neus werd vooruitgeschoven, is het hem nu toch gelukt z'n AOW binnen te slepen. Na talloze carrières, van mijnwerker tot bouwvakker en pillenkoerier (échte ziekenhuispillen dan wel) mocht hij eindelijk stoppen. Stilzitten is niets voor Henk, dus ging hij alweer snel aan de slag als voeger en rolluikenmonteur.
Henk woont in Mill tussen het bedrijventerrein en de villawijk in een huis wat volgens jeugdige bezoekers het midden houdt tussen een woonwagen en een 'vet cool' huis met poolbiljart, jukebox en flipperkast in de huiskamer. Achter dit huis staat de Vermeulen fabriek; altijd handig, als je eens een repetitieruimte of een tourbus nodig hebt. Hij is al meer dan 30 jaar getrouwd met Joke, die het privé-cateringbedrijf van 8BB runt, een overigens weinig winstgevende activiteit.