Februari 2015

Hallo rockers en boppers (en carnavalisten),

Carnaval nadert met rasse schreden en dat is voor de Eightball Boppers weer het sein om het alternatief repertoire van stal te halen. Bert heeft de hitparade weer eens beluisterd en een paar synthesizer-stampers omgebouwd naar gitaar. Daarnaast komen de nodige ska, hardrock en meebrul-nummers langs. Dus valt er voor elke carnavalist wel iets te genieten. Eightball BoppersDat is dan vier dagen lang van toepassing: op vrijdag 13 februari in café De Preek in Uden, zaterdag de 14e in café Van Lieshout in Lieshout, zondagmiddag 15 februari in De Herberg in Geldrop en dinsdagmiddag de 17e bij café Kansas in Cuijk tijdens de Elfkroegetocht. Kijk voor de precieze adressen even op www.8bb.nl.

En natuurlijk is carnaval ook de gelegenheid voor 8BB om de CD 'Engsele gèn Engels' te lanceren. De in plat Brabants gezongen teksten passen natuurlijk prima bij de carnavalstijd. De zeven nummers van de CD zullen uiteraard ook gespeeld worden.
Hiernaast zie je de hoes. Het is een setting uit Eindhoven in de jaren vijftig: een nozem op ziene Rap Imperial met op de achtergrond unne gèlen Daf. Dit past perfect bij de tekst van 'Vulste Hoog' waarin een jongen telkens naar zien derke wil dat op een flat woont, en de lift is kapot. Dàt is dan weer een getrouwe vertaling van '20 Flight Rock' - het origineel door Eddie Cochran van dit lied.
Het schijfje kost slechts 5 euro bij de bandleden. Maar geen nood als je niet bij een optreden kunt zijn: opsturen is ook mogelijk, maar dan kost ie 7 euro. Stuur even een mailtje met je adresgegevens en je krijgt een mail terug met de bankgegevens. Als je het geld hebt overgemaakt, ligt de CD (plus Brabobilly-sticker) binnen enkele dagen in je brievenbus.

De introductie van de term Brabobilly - de combinatie van rockabilly en Brabantse teksten - rond deze CD is trouwens enorm goed opgepikt door allerlei media. De Boppers rolden van het ene interview in het andere bij o.a. Peelstar FM, LOM, Omroep Brabant en De Gelderlander. Bij Omroep Brabant is 'Vuls te Hoog' al een paar keer gedraaid. Tijdens carnaval zullen de Eightball Boppers zich trouwens uitdossen als heuse hillbillies, met 'Brabantse' blousen en tuinbroeken.

Na carnaval schakelen de Boppers meteen vol gas door naar de Motorbeurs in de jaarbeurs Utrecht, waar ze net als vorig jaar vier dagen lang alle motormuizen van Nederland mogen vermaken. Van donderdag 26 februari tot en met zondag 1 maart staan ze op het grote No Bike, No Glory podium in hal 12. Naar verluidt gaan ook de paaldanseressen weer hun kunstjes doen op dit podium!

Voor 2015 staan verder nog meer leuke optredens op het programma, waarover later meer. Ondertussen is heel veel van de Eightball Boppers te zien en te horen op de website www.8bb.nl. Volg 8BB ook op Twitter of Facebook.


Let the engines roll!
Eightball Boppers