December 2020

EEN GEZOND NIEUW JAAR GEWENST!

rockabilly band Hallo rockers en boppers,

We wensen jullie allemaal het allerbeste voor een gezond 2021 met hopelijk wat meer muziek- en dansmogelijkheden dan in het afgelopen jaar!

Zoals voor iedereen was ook voor de Eightball Boppers 2020 een raar jaar. Onze optredens vanaf maart werden allemaal afgelast. Dat begon met de de Spring Swing in Groningen, de Paasparty bij Biker's Best in Renswoude en Rock Around the Jukebox in Rosmalen (tot 2x toe). Ook onze langverwachte buitenlandse trip naar Béthune Rétro in Frankrijk, eind augustus ging niet door. En datzelfde geldt voor onze 'Elvis Birthday' mini-tour naar Hamburg begin 2021.
Al met al hebben we het afgelopen jaar slechts vijf officiële optredens gedaan, inclusief een akoestische bejaardenhuisgig. In de zomer waren alleen enkele anderhalvemeter-terrasoptredens in de open lucht mogelijk.

Vrijwel alle organisatoren hebben aangegeven dat ze hun evenement, inclusief onze aanwezigheid willen opschuiven naar 2021 en laten we hopen dat dat inderdaad met Pasen bij Biker's Best in Renswoude alweer mogelijk is. Op dit moment houden we ons hart vast of dat al gaat lukken...
Het moge duidelijk zijn dat we voor de rest van het jaar 2021 geen voorspellingen kunnen doen waar we ergens kunnen optreden. 

Wat dan wel?
Wat hebben de Boppers dan al die tijd uitgevreten? Nadat we in maart eerst van de schrik bekomen waren, pakten we redelijk vlot weer onze wekelijkse repetitie-routine op.Zo hebben we weer een boel nieuwe liedjes ingestudeerd, zoals Rumble in Brighton (Stray Cats), Welcome to my Hell (GoGetters), Dig it up (TJ Mayes), Can't Judge a Book by the Cover (Bo Diddley/Willy Dixon), Crap Bop (Wize Guys), Polly put the Kettle on (Kitty, Daisy & Lewis), een Tequila/Hounddog mix en een eigen nummer genaamd Kickstart. 
  

  

Eén van de weinige optredens die
doorgingen in 2020: buiten op het terras
bij Kansas in Cuijk.

Ook hebben we geëxperimenteerd met opnames in het oefenhok. In eerste instantie simpel met één microfoon, zoals bij Tutti Frutti, onze Little Richard tribute. Later geavanceerd, zoals bij Chicken for Two, een nummer van Ray Collins, speciaal ingestudeerd en opgenomen voor een héél lokale radio-uitzending. Dit opnameproces zijn we nog aan het vervolmaken. 


Zodra het weer mogelijk is om iets met meer mensen te organiseren, zijn we weer beschikbaar. Heb je dan iets te vieren of wil je in 2021 de Eightball Boppers 'gewoon' boeken, neem dan contact op met Corné onze managert (06 1083 8612, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 
Hugging the curves!
Eightball Boppers
06 1083 8612