December 2015

Hallo rockers en boppers,

Allereerst willen we iedereen prettige feestdagen en een gelukkig 2016 toewensen!

Aan het eind van 2015 kunnen we terugkijken op een mooi jaar voor de Eightball Boppers. We hebben weer enorm veel optredens gedaan, met talrijke hoogtepunten. Om er even een paar te noemen: de Brabobilly carnavalstour met de release van onze dialect-CD, de vierdaagse Motorshow in de Utrechtse Jaarbeurs en swingparty's bij ongeveer alle rock-'n-roll dansclubs van Groningen tot Elsloo.

Carnaval
Voor het komend jaar staan er alweer een flink stel optredens gepland op leuke evenementen in onder meer Nijmegen, Hoorn, Mill, Baexem en Reuver.
En natuurlijk spelen de Boppers ook weer tijdens carnaval, waar ze traditiegetrouw dinsdagmiddag op de 11-kroegetocht in Kuuk bij café Kansas spelen. Dat is dan de afsluiting van een fikse carnavalstour die op vrijdag 5 februari in Reek begint (café 't Koetshuis), en op zaterdag 6 februari op liefst twee plekken plaatsvindt: 's middags in Uden (Marktplein bij Ons Caffeej en café 't Stulpke) en 's avond in Rijen (café 't Boerke). Uiteraard spelen de Boppers tijdens al deze optredens een aangepast repertoire, dat wil zeggen liedjes met een hoog meebrul- en meejoelgehalte. Het 8BB carnavalsthema van dit jaar blijft nog even een verrassing.
Mocht iemand de Eightball Boppers op carnavalszondag 7 of maandag 8 februari willen boeken, dan is dat nog mogelijk.

Schizofrenie
Zoals gezegd
spelen de Eightball Boppers tijdens carnaval héél andere liedjes dan normaal. Maar tijdens 'gewone' optredens kan het repertoire ook flink variëren. Op een motorevenement wordt immers compleet wat anders verwacht dan op een boogiewoogie dansclubavond. 8BB kan alle evenementen bespelen doordat ze de setlijst telkens opnieuw samenstellen, elke keer met een heel andere insteek, met keuze uit minimaal 100 verschillende songs: van wild en stevig tot dansbaar of populair. En dan bestaat ook nog de keuze uit elektrisch of akoestisch.
We begrijpen dat het niet voor iedereen even duidelijk is dat 8BB zo veel verschillende gedaantes kan aannemen. Daarom gaan we in 2016 die 'schizofrenie' aanpakken en duidelijkheid scheppen. Hoe? Daar kom je vanzelf achter.

Ondertussen is heel veel van de Eightball Boppers te zien en te horen op de website www.8bb.nl. Doe bijvoorbeeld eens een aankoop in onze webshop. Volg 8BB ook op Twitter, Facebook of Instagram.Let the engines roll in 2016!
Eightball Boppers