Druk seizoen achter de rug voor 8BB

Eightball Boppers Rock Around the Jukebox

NOVEMBER 2016 - De Eightball Boppers hebben een druk zomerseizoen achter de rug, met optredens op diverse festivals en kroegentochten. Enkele hiervan waren Rock-'n-Roll Sunday in Hoorn, Los Amas in Huy, België, Rock-'n-Roll Street Akersloot, Hotrodded Bullfrog in Hilvarenbeek, Neewieert on Wiels in Nederweert en de Jukeboxbeurs in Rosmalen. Zoals gewoonlijk maakten de Boppers bij elk optreden een passende keuze uit het omvangrijke repertoire met het accent op dansbaar, rockabilly, stevig of populair, zodat geen enkel optreden hetzelfde was. Het seizoen is nu afgesloten.

 

Heftige februarimaand voor 8BB

Eightball Boppers Motorbeurs 2015De Eightball Boppers hebben de heftigste maand ooit achter de rug, met liefst acht optredens binnen een tijdsbestek van twee weken. De Toteleute carnavalstour opende al met drie optredens binnen 24 uur: vrijdag 5 februari om 23:00u gestart in Reek en via Uden ('s middags) om 23:00u zaterdag de 6e gefinisht in Rijen. Vervolgens kwam daar de natte Elfkroegetocht in Cuijk overheen, waar de Toteleute liefst tweeëneenhalf uur achter elkaar speelden zonder al teveel geouwehoer ertussendoor en zonder één nummer dubbel te spelen. Hoogtepunt was daar een live Angus Young op het podium tijdens de ACDC medley!   
Nauwelijks een week later was het tijd voor de 4-daagse Motorbeurs in de Jaarbeurs, Utrecht van 18 t/m 21 februari. Daar speelde 8BB volledig semi-akoestisch, zodat de standhouders geen last hadden van de herrie. Het woord 'akoestisch' houdt automatisch in dat muzikanten meteen op een kruk of stoel gaan zitten en zo ook 8BB. Het thema dit jaar in het bikers café was 'bioscoop'. Op het programma van de Boppers stonden enkele toepasselijke filmscores, van bijvoorbeeld Pulp Fiction, James Bond en The Godfather. Hoewel het publiek op zaterdag en zondag wat afwachtender leek (laag Brabo/Achterhoek-gehalte), lukte het 8BB toch elke dag weer de zaak los te krijgen, met het hoogtepunt op vrijdag.
Ondertussen moesten ook nog de paaldanseressen van muziek en presentatie worden voorzien en werd de winnaar van de nieuwsbrief-prijsvraag (3 gratis kaarten), Sjors Koning, nog even in het zonnetje gezet.