April 2013

Hoi Boppers en Rockers,

Daar sta je dan. Als Eightball Boppers volop in de weer tijdens al het kroningsgedoe, maar zonder eigen koningslied; dat hebben ze dit maal maar aan zich voorbij laten gaan. Tijdens de koninginnenach 29 april spelen de Boppers in/bij café De Preek, in Uden. Dinsdagmiddag 30 april staan ze vanaf drie uur 's middags op het buitenpodium bij hotel café Borst in Bakkum, Noord-Holland, niet eens zo ver van de plek waar Prins Pils eindelijk koninkje mag gaan spelen. En nu maar hopen op mooi weer.

Op 5 mei gaat het dan meteen verder met het FreeRail festival in Mill. Jongerencentrum De Wissel organiseert dit bevrijdingsfestival met veel bands en DJ's. De Eightball Boppers spelen van 21:00u tot 22:00u op het buitenpodium bij De Wissel. Andere acts tijdens dit festival hebben spannende namen zoals Charmante Kloodzakken, De Helse Jagthonden, Blue Backdoor, The 101's, Galvanized, Dos Paulos, Kramble, Rick Vio, Sonny V, Spange Batta en De Cultuurbarbaren. De entree voor dit festival is gratis.

De hele zomer lang hebben de Eightball Boppers nog een mooi aantal optredens in het verschiet, waarover we jullie later nog zullen berichten. Hun 'zomertour' is eigenlijk al een paar weken geleden gestart met onder meer Billy in Bottendaal, waar ze hun kunstjes deden voor een enthousiaste, bomvolle Kroeg. Op het programma staan verder nog optredens in onder meer Ottersum, Mechelen (B), Gennep, Nijmegen en Terschelling. De Boppers larderen hun zomertour met weer een flink aantal nieuwe liedjes, waaronder verrassende rockabilly covers van AC/DC, Motörhead, The Nits en Green Day.

Ander nieuws betreft de derde CD van de Eightball Boppers. Dit schijfje is 'Let the Engines roll' genaamd, is helemaal in eigen beheer opgenomen, gemixt en geproduceerd en is nu eindelijk af. Het plaatje is volgepropt met 18 tracks en het geheel is een tikje 'wilder' dan de vorige CD's. Binnenkort maken we bekend waar de officiële CD-presentatie plaats zal vinden, waarna de CD volop te koop zal zijn.

Een leuk nieuwtje valt nog te melden van de Amerikaanse rockabilly band The Nitecrawlers uit Wisconsin. Zij willen de track 'Ghostrider', een eigen lied van de Eightball Boppers, gaan coveren en vroegen om de juiste tekst. De Boppers voelen zich vereerd en hebben de lyrics meteen opgestuurd. De populariteit van het lied Ghostrider is ook te danken aan de YouTube video, die al meer dan 110.000 keer is bekeken. Laat Psi maar uitkijken of we gaan 'm voorbij!

Organiseer je in 2013 een feest, fuif, festival of wil je 8BB in je dorpscafé of je eigen huiskamer laten optreden, bel of mail dan ook met onze regelneef Corné, tel. 06 10 838 612 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ondertussen hoor en zie je heel veel van de Eightball Boppers op de website www.8bb.nl. Volg 8BB ook op Twitter of Facebook.


Let the engines roll!
Eightball Boppers