It's time to rock-'n-roll!

De rockabilly band the EIGHTBALL BOPPERS uit St.Anthonis, Ledeacker, Rijkevoort en Mill is sinds 1 januari 2004 operationeel. De leden van the EIGHTBALL BOPPERS zijn echter al sinds begin jaren 80 actief in de muziekscene. De vier rockers speelden al op diverse grote festivals waaronder o.a. in Jackson/Tennessee in de USA, Avignon in Frankrijk en de Gentse feesten in België.

De Eightball Boppers zijn vanaf hun start steeds verder geëvolueerd naar de rockabilly stijl in de trant van Johnny Burnette, Gene Vincent, Johnny Horton, Carl Perkins en Eddie Cochran, terwijl ook het Paladins en Stray Cats repertoire niet vergeten wordt. Daarnaast hebben the Eightball Boppers een groot aantal eigen nummers op het repertoire staan en dat natuurlijk geheel in diezelfde stijl van de vijftiger jaren. De favoriete thema's zijn dan uiteraard drank, vrouwen, auto’s, macho’s en ego’s. Maar ook afwijkende onderwerpen zoals een krokodillendokter, een tandarts of Mabel Wisse-Smit. Klik op lyrics als je meer hierover wilt weten. Bijzonder zijn ook de 'verrockenrollde' covers van diverse hippie-, hardrock- en punknummers, van bijvoorbeeld T-Rex, AC/DC, Deep Purple, Motörhead, Ramones, Blondie, Ian Dury en Green Day. 

De nummers worden strak achter elkaar doorgespeeld, maar als de sfeer ernaar is, is er soms ook tijd voor wat slap geouwehoer tussendoor, totdat er iemand uit het publiek 'SPEULE!!!'  roept. Dat is dan direct het sein om weer flink van leer te trekken. De sfeer bij de band is meestal ongedwongen, zodat het publiek zich niet bezwaard voelt om op het podium mee te gaan dansen.
De Eightball Boppers krijgen vaak de meest vreemde verzoekjes naar hun hoofd geslingerd, maar het adagio hierbij luidt: alleen in drievoud schriftelijk ingediende verzoekschriften worden serieus behandeld. De Eightball Boppers spelen niet alleen elektrisch versterkt, maar komen ook uitstekend uit de verf tijdens akoestische sets, dus geheel onversterkt (unplugged). Dan komt de pure rock-'n-roll spirit pas echt bovendrijven, samen met de harmonieuze zangpartijen. 

Discografie

MAART 2005 - In maart 2005 verscheen via het label HCD/That's Entertainment de cd en dvd 'Bop Till You Drop'. Op de cd staan negen zelf gecomponeerde en geschreven nummers, naast zes covers van o.a. de Paladins, Stevie Ray Vaughan en Gene Vincent. De dvd telt 12 tracks, voorzien van heuse videoclips - dus geen live concertregistratie - met voor elk nummer een eigen setting. Veel hulp kregen de Eightball Boppers hierbij van dansgroep de Thunderbirds uit Waalwijk.

APRIL 2007 - In april 2007 presenteerden de Eightball Boppers hun in eigen beheer (8BB Records) uitgegeven tweede CD 'Old Dogs Don't'.  Op de CD staan 15 nummers, waarvan 6 eigen composities en 9 covers (o.a. van Ramones (2x), Paladins, Roy Hall, Buddy Holly). Voor de broodnodige afwisseling zorgen dit maal het eigen surfnummer 'Speed Surfin', het zoete 'Not Fade Away', het slepende 'Walk My Way Back Home' en het wilde 'Guitar Amp From Hell'.

JULI 2013 - In juli 2013 presenteerden de Eightball Boppers hun derde CD 'Let the Engines Roll', ook weer in eigen beheer (8BB Records) uitgegeven.  De CD bevat liefst 17 tracks. Het zal niemand verbazen dat veel liedjes over auto's gaan, bijvoorbeeld 'Rat Rod', 'Jaguar & Thunderbird', 'No Brakes' en 'Repo Man'. Vier tracks zijn zelf geschreven nummers; de overige liedjes zijn ofwel heel oude songs van bv. Leadbelly of Elmore James, ofwel 'moderne' liedjes van de GoGetters en Amy Winehouse. Hoewel de CD wat steviger is dan de voorgaande schijfjes, blijft de dansbaarheid hoog. Typische dansnummers zijn bv. 'Please mama please', 'Raggmopp' en 'No heart to spare'.